GRIZLY

Fazole Adzuki - červená 1000 g

139 Kčs DPH

139 Kč / kg

Dočasně nedostupné

Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky tmavě červené až hnědé barvy, které mají na jedné straně typickou bílou čárku. Po uvaření dostanou jemnou nasládlou ořechovou chuť. Jsou velice populární v asijské a hlavně japonské kuchyni.

Popis

GRIZLY Fazole Adzuki 1000 g

  • Administrativní zařazení: Luštěnina
  • Složení: Fazole Adzuki 100% 
  • Země původu: Čína
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Adzuki (někdy psáno i azuki) jsou malé podlouhlé fazolky, rostliny s názvem vigna hranatá (Vigna angularis). Mají svůj původ ve Střední a Východní Asii. U nás se nejčastěji setkáváme s těmito dalšími druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbočernéčerné okočervené kidney, adzukipintomungo (vigna zlatá) a další.

Použití:   Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 - 50 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť. Jsou vhodné na přípravu polévek, pomazánek, kaší, nákypů a salátů. Fazole adzuki jsou v Japonsku často vařeny se sladkou rýží. Výsledkem je červený pokrm zvaný „Adzuki-mochi“.

Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1377 kJ / 329 kcal
Tuky: 0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 63 g
z toho cukry: 6,6 g
Vláknina 25 g
Bílkoviny: 19,8 g
Sůl: 0,03 g