PROBIO Pšeničný bulgur BIO, 500 g
Bulgur je známý asi 4000 let a již dávní předkové ho využívali ve své stravě.
Balení:
Bulgur je známý asi 4000 let a již dávní předkové ho využívali ve své stravě.
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 512 kJ / 360 kcal |
| Tuky: | 1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
| Sacharidy: | 78 g |
| z toho cukry: | 0,4 g |
| Bílkoviny: | 11 g |
| Sůl: | 0,04 g |
Popis
PROBIO Pšeničný bulgur BIO 500 g
- Složení: Pšeničný bulgur* 100%
- *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství
- Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Bulgur je známý asi 4000 let. Při jeho tvorbě použil člověk jednu z prvních zpracovatelských technologií (vyčištěné zrno se po ošetření párou vysuší, pak se hrubě drtí a třídí). Je oblíbený především v oblastech Středního východu, kde se využívá na přípravu pilafu, různých zeleninových salátů (tabbouleh), zeleninových nebo masových jídel (falafel, kibbeh). Cení se jeho jednoduchá a rychlá příprava a oříšková chuť.
Příprava: Bulgur důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, vařte v poměru 1:2 (bulgur:voda). Zalijte vařící vodou, přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 2 min a 20 min nechte dojít.
Složení:
| Výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 1 512 kJ / 360 kcal |
| Tuky: | 1 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
| Sacharidy: | 78 g |
| z toho cukry: | 0,4 g |
| Bílkoviny: | 11 g |
| Sůl: | 0,04 g |
