Amylon

Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový BIO 12 g

6 Kč

500 Kč / kg

Skladem (>5ks)

31. 12. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.

Popis

Amylon Prášek kypřicí do pečiva bezlepkový 12 g BIO

Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda

  • Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
  • Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody
  • Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.

Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby - biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).

Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:

1) běžný kypřicí prášek: kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)

2) kypřicí prášek bez fosfátů

  1. kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
  2. zásaditou složkou je jedlá soda
  3. dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě

Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné.

*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Složení:

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 705 kJ / 166 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 41,0 g
z toho cukry: 0,0 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sůl: 15,4 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO