Skladem (>5ks)
31. 12. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Arašídy jsou vyzrálá semínka podzemnice olejné. V tomto produktu si je navíc vychutnáte v BIO kvalitě.
Popis
GRIZLY Arašídy loupané BIO 1000 g
- Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody
- Složení: Podzemnice olejná* 100 %
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
- Výrobek může obsahovat skořápkové plody, oxid siřičitý nebo sezam
- Země původu: Argentina, Čína
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Arašídy doporučujeme zejména kvůli jejich poměru ceny a kvality. Mají výborné nutriční vlastnosti i přes svoji nízkou cenu. Samozřejmě víme, že se vlastně nejedená o ořechy, ale o luštěninu. Burské oříšky jsou přirozeně bohaténa sacharidy, tuky a proteiny.Patří k potravinám s nejvyšší koncentrací výživových látek rostlinného původu a navíc neobsahují cholesterol. Jejich kalorická hodnota je ovšem vysoká, 100 g obsahuje 567 kcal, proto je třeba konzumovat je s mírou. Jelikož skoro polovinu obsahu tvoří tuky.
Burské oříšky neboli arašídy jsou plody podzemnice olejné, pocházející z jižní Afriky, Argentiny, USA a Číny. Podzemnice olejná je keřík vysoký asi 70 centimetrů, na konci větvičky má květ a po opýlení se větvička navrtá do půdy, kde v zemi dozraje v jedno až třísemenný nepukavý lusk. Čerstvé lusky chutnají podobně jako fazole, chuť burákům dodá teprve jejich pražení. Pak teprve vzniká lahůdka, na které si všichni rádi pochutnáváme.
Známé je arašídové máslo, obzvláště oblíbené v Americe, které tvoří náhražku živočišného másla s množstvím výživných látek. Vzniká tak, že se burské oříšky mírně opraží a potom rozemelou na kašovitou hmotu. Na trhu je k dostání i arašídový olej, který se hodí na smažení, protože se přepaluje až při velmi vysokých teplotách.
Složení:
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 2423 kJ / 577 kcal |
Tuky: | 49 g |
z toho nasycených: | 9 g |
Sacharidy: | 18 g |
z toho cukry: | 5 g |
Vláknina: | 9 g |
Bílkoviny: | 22 g |
Sůl: | 0 g |