Skladem (>5ks)
31. 12. Může být u vás
Dočasně nedostupné
Pohanka lámanka je vhodná spíše k přípravě kaší. Patří k přirozeně bezlepkovým nutričně hodnotným potravinám. Je loupaná mechanicky, a tím pádem si uchovává veškeré své živiny. Je snadná a rychlá na přípravu, velmi dobře stravitelná a navíc výživná.
Popis
GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g
- Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
- Složení: Pohanka lámanka 100 %
- Země původu: Slovensko
- Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny.
Použití: Pohanka chutná skvěle naslano i na sladko. Pohanka lámanka je ideální na přípravu kaše.Dá se smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete ji ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte sytou a nutričně hodnotnou snídani nebo svačinku. Naslano může sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z ní připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou, houbami anebo masem.
Způsob přípravy: Pohanku lámanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži (15-20 minut), kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody. Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 5 minut a poté nechat dojít asi 30 minut pod pokličkou.
Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Složení:
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1207 kJ / 356 kcal |
Tuky: | 2,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 69 g |
z toho cukry: | 1 g |
Bílkoviny: | 12 g |
Sůl: | 0,001 g |