GRIZLY

Pohanka lámanka 1000 g

89 Kč

89 Kč / kg

Skladem (>5ks)

31. 12. Může být u vás

Dočasně nedostupné

Pohanka lámanka je vhodná spíše k přípravě kaší. Patří k přirozeně bezlepkovým nutričně hodnotným potravinám. Je loupaná mechanicky, a tím pádem si uchovává veškeré své živiny. Je snadná a rychlá na přípravu, velmi dobře stravitelná a navíc výživná.

Popis

GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g

  • Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
  • Složení: Pohanka lámanka 100 % 
  • Země původu: Slovensko
  • Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Pohanka má svúj původ v Himálajích. K nám se dostala ve 12. století a svůj název si získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny. 

Použití: Pohanka chutná skvěle naslano i na sladko. Pohanka lámanka je ideální na přípravu kaše.Dá se smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Můžete ji ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíte sytou a nutričně hodnotnou snídani nebo svačinku. Naslano může sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z ní připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou, houbami anebo masem. 

Způsob přípravy: Pohanku lámanku propláchněte a poté vařte podobně jako rýži (15-20 minut), kdy na jeden díl pohanky připadají asi dva dílky vody. Pro šetrnější přípravu, stačí povařit 5 minut a poté nechat dojít asi 30 minut pod pokličkou. 

Další zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.

Složení:

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1207 kJ / 356 kcal
Tuky: 2,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 69 g
z toho cukry: 1 g
Bílkoviny: 12 g
Sůl: 0,001 g