Hovězí kung pao s rýží

Hovězí kung pao s rýží

Klasika sečuánské kuchyně z masa, orestovaných arašídů a pikantní sladkokyselé omáčky.

Kung pao je klasika sečuánské kuchyně z marinovaného masa, křupavých orestovaných arašídů a pikatní sladkokyselé Kung Pao omáčky. 
Tradičně se připravuje s kuřecím masem, ale stejně dobře funguje i s masem hovězím, věpřovým nebo také tofu. 

Naše kung pao směle konkuruje tomu, které se servíruje v asijských restauracích. Hlavní výhodou však je, že nad volbou ingrediencí máte plnou kontrolu a tak si můžete toto jednoduché jídlo připravit poctivě, bez nejrůznějších éček, chemických ochucovadel nebo jiných zbytečných přísad. 

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
40 g kukuřičné strouhanky
1/2 lžičky zázvoru
3 stroužky česneku
80 g arašídů
2 papriky
3 jarní cibulky
Sezamový olej
200 g jasmínové rýže

Na omáčku:
1 lžíce rýžového octa
1/3 lžičky zázvoru
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce hoisin omáčky
5 lžic sójové omáčky
10 lžic vody

Postup

  1. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
  2. V pánvi opečte na sucho arašídy. Dejte je do misky.
  3. Mleté maso promíchejte se zázvorem, kukuřičnou strouhankou a jedním prolisovaným stroužkem česneku. Vytvarujte kuličky a opečte je v pánvi na sezamovém oleji. Hotové kuličky dejte z pánve do misky a nechte chvíli bokem.
  4. Nakrájejte papriky na kostičky a jarní cibulku. Nakrájenou papriku a bílé části jarní cibulky opékejte do změknutí. Poté vmíchejte maso, arašídy, dva prolisované stroužky česneku a zelené části jarní cibulky. Opékejte cca 1 minutu.
  5. Vlijte omáčku (kterou před tím ještě promíchejte) a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

Podávejte s voňavou jasmínovou rýží. 

Recept pro vás připravila @hungrypanda.cz

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!