Müsli tyčinky s jablky a vlašskými ořechy

Müsli tyčinky s jablky a vlašskými ořechy

Že se jablka dobře kamarádí s vlašskými ořechy, to je věc jistá a daná naší přírodou – obojí se u nás totiž tradičně pěstuje a produkuje.

Müsli tyčinky jsou ideální svačinkou na rychlé doplnění energie. 

1/ Ovesné vločky dejte do větší mísy, přidejte rozinky, nasekané vlašské ořechy a křížaly. Zaprašte skořicí, promíchejte a zalijte vroucí vodou. Nechte chvíli nasáknout. Poté přidejte med a pořádně propacujte v kašovitou hmotu. Zpracujte ji nejlépe rukama, aby se celá směs dobře promísila.

2/ Plech s vyšším okrajem vystelte pečícím papírem, který jste předtím zmačkali a namočili ve vodě. Když z něj přebytečnou vodu vyždímáte, bude krásně poddajný a do plechu hezky přilne

3/ Na plech vystlaný pečícím papírem navrstvěte vločkovou hmotu do výšky přibližně 1 centimetru. Pravděpodobně nevyužijete celou velikost plechu, ale to nevadí, hmota drží dobře u sebe a nikam vám neuteče ani v případě, že ji okraj plechu nebude držet. 

4/ Plech s vločkovou hmotou dejte do trouby rozpálené na 180°C a pečte přibližně 30 minut, nebo zkrátka dokud se hmota nezapeče do zlatova.

5/ Hotové těsto nechte ještě dobře vychladnout, a poté nakrájejte na špalíčky o velikosti müsli tyčinek.  Při pokojové teplotě vám takto vydrží několik dní, v lednici i v řádu několika málo týdnů. 

Počet porcí: 12
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!