Šnečci z listového těsta s pestem

Šnečci z listového těsta s pestem

Vyzkoušejte jednoduchý recept na šnečky, do kterých můžete použít pesto a suroviny dle vašich chutí.

Jednoduchý, rychlý a dobrý recept, do kterého můžete přidat suroviny, které zrovna najdete v lednici.

A jdeme na to:

Čerstvé listy baby špenátu spařte v cedníku horkou vodou. Spařený špenát vyždímejte, nasekejte a nechte ho zchladnout. Horkovzdušnou troubu mezitím předehřejte na 200 stupňů. První plát listového těsta rozbalte a namažte ho pestem z medvědího česneku nebo pestem, které máte rádi, či máte zrovna doma. Na nej rozložte nasekaný špenát a rozdrobený sýr feta. 

Druhý plát namažte pestem ze sušených rajčat (nebo opět jiným pestem dle chuti), na něj poklaďte na kostičky nakrájenou mozarellu a ozdobte lístky bazalky.

Těsta zarolujte přes delší stranu a vytvořené rolády nakrájejte zhruba na centimetrové plátky.

Nakrájená kolečka dejte na plech pokrytý pečicím papírem. Každé kolečko důkladně potřete rozšlehaným, trošku osoleným vejcem. Pokud nemají dokonalý tvar, nic se neděje – při pečení se srovnají.

Takto připravené šneky dejte péct do vyhřáté trouby cca na 20 minut. Když jsou hotové, nechte je na plechu ještě chvíli zchladnout.

Recept od Hradeckých delikates.

Počet porcí: 5
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!