Špaldový crumble s ovocem

Špaldový crumble s ovocem

Teplý crumbl nás v zimě zahřeje a v létě si jej můžeme dát sudený, se šťavnatým ovocem.

A jdeme na to:

Nejprve si připravíme drobenku. Smícháme všechny suché ingredience, následně přidáme tuhé máslo a vytvoříme tak sypké hrudkovité hmoty.

Jablka si pokrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a přidáme citrónovou kůru. Rozinky opláchneme a můžeme je předem namočit do rumu na několik hodin nebo můžeme  rum přidat na závěr přímo do ovocné hmoty. Vše pomalu zahříváme v hrnci a důkladně mícháme. Pro dochucení můžeme přidat cukr, ideálně vanilkový. Kukuřičný škrob si rozmícháme v trošce studené vody a nalijeme do ovocné hmoty. Vše společně chvíli provaříme, přidáme do směsi skořici a rozložíme na dno vymazaného plechu. Na závěr posypeme vrch drobenkou. 

Švestkovou ovocnou složku si můžeme připravit za studena. Švestky rozkrájíme na čtvrtinky, promícháme se skořicí, vanilkovým cukrem a škrobem rozmíchaným v trošce vody. Pokapeme citrónovou šťávou a strouhanou kůrou a můžeme přidat i 2-3 PL alkoholu. Pořádně směs promícháme a rovnoměrně rozložíme na dno zapékací nadoby nebo do několika menších nádob. Na závěr posypeme vrch drobenkou. 

Crumble pečeme cca 35 min při 180°C. 

Pokrm servírujeme ještě teplý, ale chutná i studený. Na dochucení můžeme přidat například kopeček zmrzliny nebo šlehačku.

Recept od Nominal.cz

Počet porcí: 10
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!