Vyzkoušejte mandle na všechny způsoby

Vyzkoušejte mandle na všechny způsoby

Vyzkoušejte mandle na všechny způsoby

Mandle a Vánoce patří odjakživa k sobě. Můžete je využít na pečení, krémem slepit cukroví, mleté mandle použít místo mouky, vyrobit z nich mléko nebo je chroupat jen tak.

Mandle a Vánoce patří odjakživa k sobě. Tato křupavá pochoutka je oblíbená především pro své všestranné využití – můžete ji chroupat jen tak, pražit, mleté mandle použít místo mouky, vyrobit z nich mléko nebo je využít při pečení vánočního cukroví. Mandle se také řadí mezi nejzdravější potraviny na světě. Kromě toho, že obsahují spoustu minerálů, mají i vysoký obsah antioxidantů, vlákniny a zdraví prospěšných tuků, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu.


Mandle ve své nejpřirozenější podobě jsou perfektní svačinkou i pohoštěním pro vaše hosty. Křupavá jádra jsou skvělá nejen jako zdravé zobání, ale díky své měkkosti též na vaření, pečení nebo výrobu mandlového mléka. Mají sladkou chuť a tenkou slupku plnou antioxidantů. Zkuste jimi ozdobit některé druhy cukroví, přidejte je do sušenek nebo je smíchejte se sušeným ovocem a vločkami a vyrobte si domácí müsli.


proc jist mandle

Mandlová mouka je velmi oblíbenou ingrediencí při zdravém nebo bezlepkovém pečení. A ta od Grizly je navíc vyrobena z těch nejlepších loupaných blanšírovaných mandlí a velmi jemně namletá. Využijete ji při přípravě pečených i nepečených dezertů, jako jsou křupavé makronky, domácí marcipán nebo vánoční rumové kuličky. Skvělá bude také pro výrobu mandlového mléka nebo do dortových krémů. 

Právě svítá, vaříte si kávu a bytem se line vůně čerstvé vánočky s máslem, kterou zdobí tenké plátky křupavých mandlí. No umíte si představit hezčí sváteční ráno? Tenké plátky křupavých mandlí využijete při vánočním pečení opravdu hojně. Kromě zmíněné vánočky se mandlové plátky hodí též při tvorbě dalšího cukroví, třeba oblíbených ischelských dortíčků, nebo jako ozdoba dezertů.

 

Oříšková chuť a jemnost, jakou si neumíte ani představit. GRIZLY Mandlový krém je vyroben z jemně mletých mandlí a našlehaný do dokonale krémové a nadýchané konzistence. Využijete jej do snídaňových kaší, na lívance, jako přísadu do smoothies, ale i při pečení vánočního cukroví. Můžete ho přidat přímo do těsta nebo jím některé druhy cukroví ozdobit či slepit. Na Grizly najdete máslo jak z loupaných, tak neloupaných mandlí.

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!