Křupavé sněhové stromečky

Křupavé sněhové stromečky

Máme tip na společnou vánoční zábavu v kuchyni. Tuhle křupavou dobrotu totiž zvládnou s vaší drobnou pomocí připravit i děti.


Jsou to takové malé kousky zázraku přímo z pohádky. Lehké a křupavé dobroty se rozplývají na jazyku a připomínají zasněženou kouzelnou krajinu. Popusťte uzdu fantazii a společně s dětmi ozdobte stromečky barevnou posypkou nebo kokosem, který připomíná sněhové vločky. Pokud máte větší děti, nechte je klidně stromečky vyrobit samotné. S vaší drobnou pomocí to zvládnout levou zadní!

POSTUP:

  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
  2. Bílky spolu s cukrem šleháme ve vodní koupeli asi 5 minut, dokud se cukr nerozpustí a směj je teplá na dotek.
  3. Následně směs v mixéru při plným otáčkách vyšleháme na tuhý sníh.
  4. Přidáme Zlatý klas, citronovou šťávu, zelené potravinářské barvivo (asi 1 čajová lžička) a špetku soli. Vyšleháme.
  5. Ručně vmícháme kokos.
  6. Z vyšlehaného kokosového sněhu odebereme 2 plné lžičky, ke kterým přidáme trošku červeného potravinářského barviva a zamícháme, aby vznikla hnědá barva.
  7. Zelenou směsí naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme stromečky. Následně cukrářský sáček vymyjeme, vysušíme a naplníme ho ho hnědou směsí, kterou použijeme na vytvoření kořenů stromů.
  8. Stromečky ozdobíme podle vlastní fantazie a preferencí.
  9. Pečeme je v předem vyhřáté troubě, na které si posléze nastavíme 110 stupňů, zhruba 1 hodinu.

          


Dobrou chuť!

Autorka receptu

Natália Šťastná alias @peknepapkaj

Miluju vaření a pečení a celkově se hodně zajímám o zdravý životní styl. Jsem mámou dvou dětí, a proto na svých sociálních sítích sdílím rodinné recepty od prvních příkrmů až po rodinné stravování. Podařilo se mi také vydat první kuchařku, která provází rodiče obdobím prvních lžiček jejich dětí až po přechod na vyváženou a pestrou stravu celé rodiny.

Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!

Související články

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Recepty z mandlové mouky – křehké mandlové Amaretti

Je načase oprášit pečící výbavu, naleštit váleček a pustit se do pečení. Začněte letos tímto netradičním druhem cukroví.

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Recepty z mandlové mouky – čokoládový lava cake

Famózní čokoládový fondán nebo-li lava cake okouzlí nejen vás, ale i vaše blízké. S pomocí našeho receptu ho přitom vyčarujete během pár chvil.

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem

Tato příloha je jedním slovem mňam! Pokud potřebujete osvěžit chutě masa nebo překvapit své hosty něčím zajímavým a nestandardním, jasmínová rýže s pistáciemi, brusinkami a citronem je skvělou volbou.

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.

Kurkuma latte

Kurkuma latte

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kurkuma latte nebo-li zlaté mléko, které zahřeje a posílí vaši imunitu.