Churros s čokoládovým dipem

Churros s čokoládovým dipem

Churro je lahodný dezert, který si zamilujete na první ochutnání.

Churro je dezert ze smaženého těsta, který je oblíbený zejména ve Španělsku a Latinské Americe. Těsto se protlačí cukrářskou špičkou ve tvaru hvězdy a následně se v oleji smaží do zlatova. Chuťově připomínají skořicovou koblihu, ale na povrchu jsou Churros křupavé, zatímco vnitřek zůstává nadýchaný a vláčný. Podávejte posypané cukrem nebo s čokoládovou polevou - garantujeme, že se budete olizovat až za ušima!

Tradičně se na smažení používá slunečnicový olej, ve kterém by Churros měly být kompletně ponořené 4-5 minut nebo dokud nebudou na povrchu zlatavé. Stejně výborné však budou, pokud je upečete v troubě. Pečení sice trvá o pár minut déle, spotřebujete však daleko menší množství tuku. 

Postup:

  1. V menším hrnci přivedeme k varu vodu s tukem a rozmícháme. Následně můžeme odstavit a přimíchat do směsi mouku, špetku soli a sladidlo. Těsto by se mělo odlepovat od krajů a mít hustší konzistenci. Po vychladnutí do něj přidáme vejce. Nyní by mělo těsto mírně lepit.
  2. Připravíme se plnící sáček a naplníme jej těstem. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme srdíčka nebo jiné tvary a následně je pokapeme kokosovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme 10 -15 minut, pak všechny otočíme a pečeme ještě 5 - 7 minut. Ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.
  3. Během pečení si připravíme čokoládový dip. Buď rozpusťte hořkou čokoládu s trochou ghíčka nebo použijte naši oblíbenou zkratku - zahřátý oříškový krém s čokoládou. Hotové churros do něj namáčejte a úživejte si nepřekonatelný pocit blaha. 

Recept od Diana_SK

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!