Čokoládoví šneci s Proteinellou

Čokoládoví šneci s Proteinellou

Zpestřete letos svůj vánoční pečící seznam o tyto úžasné šnečky.

Dokonale vláční čokoládoví šneci provoní váš domov skořicí, jablíčky a vanilkou. Tato dobrota plná bílkovin udělá radost malým i velkým. Zpestřete letos svůj vánoční pečící seznam o tyto úžasné šnečky.

POSTUP

  1. Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme máslo. Rozpuštěné máslo smícháme s jablečným pyré a vanilkovým extraktem. Zamícháme, aby se nám všechny ingredience spojily.
  2. Poté si připravíme sypkou směs. Smícháme hladkou i celozrnnou mouku společně se skořicí, cukrem, kypřicím práškem a špetkou soli. Důkladně promícháme.
  3. V dalším kroku postupně přisypáváme sypkou směs k tekuté směsi. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě stejné poloviny. Každou část vyválíme do tvaru obdélníku (těsto by mělo být tenké). První obdélník potřeme proteinellou (množstvím nešetřete), přiklopíme druhým obdélníkem a opět potřeme proteinellou. Takto připravené těsto srolujeme a krájíme na cca 2 cm široká kolečka. 
  4. Připravíme si zapékací mísu vyloženou pečicím papírem a jednotlivé rolky do ni vložíme. Pečeme při 180 stupních cca 35-40 minut. 
  5. 5 minut před koncem pečení rolky potřeme čekankovým sirupem, vznikne nám ještě sladká krusta.
Počet porcí: 14
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!