Perníková sakrajda

Perníková sakrajda

Vánoce bez perníčků, to nejsou Vánoce. Doporučuji vyzkoušet tento recept, který je velmi podobný, voní stejně, chutná jinak. Nejsou to sice perníčky, ale tento recept jim šlape na paty.

Vánoce bez perníčků, to nejsou Vánoce. Doporučuji vyzkoušet tento recept, který je velmi podobný, voní stejně, chutná jinak. Nejsou to sice perníčky, ale tento recept jim šlape na paty.

Příprava:

Budete potřebovat mandlovou mouku a hladkou bílou mouku nebo bezlepkovu. Smíchejte s cukrem, kakaem, práškem do pečiva, medem, rumem (neupíjejte :-)), přidejte máslo, vejce. Hlavně nezapomeňte perníkové koření, to je nejdůležitější. Vznikne vám náramně voňavá perníková hrouda, zabalte do potravinářské folie a nechte uležet v lednici asi 2 hodiny. 

Na náplň do Perníkové sakrajdy si nachystejte povidla a vlašské ořechy.

Postup: Těsto si rozdělte na 2 ks a vyválejte válečkem na 3-4 mm, potřete povidly a posypte rozdrcenými vlašskými ořechy (ořechy můžete opražit na sucho na pánvi, vynikne jejich chut) Takto připravený povidlový korpus, zamotáme jako roládu o průměru asi 5 cm a hned krájíme na 1cm tlustá kolečka, vzniknou vám takový šneci, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C/25 min-

Recept vytvořila:

Marcela Píchalová
Produktová specialistka v GRIZLY.cz, kterou baví vařit a kombinovat zahraniční chutě s českou klasikou. Ráda experimentuje s oříšky nebo semínky a často vaří a peče bez lepku na různé způsoby.
Poklidné vánoční svátky přeje celý tým Grizly.

 

Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!