Podzimní buchta s jablky, tvarohem a pekanovými ořechy

Podzimní buchta s jablky, tvarohem a pekanovými ořechy

Vůně jablek a skořice, křupnutí pekanového ořechu a jemná tvarohová náplň. To všechno tahle buchta má.

Vůně jablek a skořice, křupnutí pekanového ořechu a jemná tvarohová náplň, která zajistí porci bílkovin a nutriční vyváženost. To všechno tahle buchta má.

Na korpus budete potřebovat:
- 2 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 50 g špaldové mouky, 50 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 1/2 kypřicího prášku, skořice
- jablko

Tvarohovou vrstvu připravíte z:
- 250 g tvarohu (vanička)
- 1 vejce
- 1/2 balení (19g) vanilkového pudinku, 1 vanilkového cukru
- špetky mleté vanilky, nebo semínek vanilkového lusku (lze vynechat)

POSTUP

  1. 2 vejce rozdělíme na bílky a žloutky
  2. Z bílků vyšleháme sníh
  3. Jablko očistíme a nakrájíme na kostičky
  4. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, mléko, kypřicí prášek, skořici, nakrájené jablko a zamícháme
  5. Nakonec přimícháme sníh
  6. Hotové těsto nalijeme do formy
  7. Na tvarohovou vrstvu smícháme tvaroh, vejce, pudink, vanilkový cukr a vanilku
  8. Tvarohový krém přidáme po lžících na těsto
  9. Nakonec přidáme pekanové ořechy
  10. Pečeme 30 min. na 180 stupňů
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!