Rýžová kaše se sezamem

Rýžová kaše se sezamem

Pro malé mlsouny i velké milovníky kaší tu máme tuto skvělou bezlepkovou alternativu.

A jdeme na to:

Do hrnce dáme rýžovou mouku a sezam a za šlehání metličkou přilejeme mléko. Je třeba jej pořád míchat, aby se nepřipálilo.

Za průběžného míchání přivedeme k varu a jakmile kaše zhoustne, což se stane jakmile se mouka pořádně provaří, odstavíme z plotny.

Teď už stačí jen dosladit oblíbeným sladidlem, dozdobit a dochutit ořechy a ovocem.

 

Semínka se doporučují pro děti od 2-3 let, proto na to při přípravě kaše myslete a pokud ji chcete pro menší strávníky, semínka vynechte.

 

Recept od Mama v kuchyni

Počet porcí: 2
Ingredience
  • ovoce, ořechy, či semínka na ozdobu
  • libovolné sladidlo
  • 700 ml rostlinného mléka
  • 100 g hrubé rýžové mouky
  • 2 lžíce sezamu
    Sezam loupaný Sezam loupaný

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!