Rychlý chléb/bulky bez kynutí

Rychlý chléb/bulky bez kynutí

Domácí chléb, který vám provoní vaši kuchyň.

Přísady:
3 lžíce (15 g) psyllium
3 lžíce (30 g) lněné seminko hnědé, 2 lžíce vody, 250 g tvarohu ve vaničce
2 vejce
1,5 lžíce olivový olej panenský
1 lžička octu
140 g doves farm chlebová směs bila bez lepku
1 lžička kmin drcený
1/4 lžičky jedlá soda bikarbona
prasek do peciva 
3/4 lžičky soli

 

Postup:
Psyllium a len si umeleme, nejlépe na el. mlýnku na kávu.
Do nádoby dáme tvaroh, vodu, vejce, olej, ocet a dobře promícháme, přisypeme pomleté psyllium a len a znova promícháme. Přidáme zbytek ingrediencí a zpracujeme v kompaktní hmotu. Buď mokrýma rukama vytvarujeme bochánek, který dáme na plech, nebo těsto rozdělíme na 6 dílů. Ruce si potřeme olivovým olejem a každou část vytvarujeme na kuličku, posypeme kmínem, sezamem či lněným semínkem. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, pečeme při 180°C, 25 - 30 minut. Ihned po upečení postříkáme rozprašovačem vodou.

Počet porcí: 4
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!