Magazín

Višňový RAW dort

Višňový RAW dort

Mlsejte bez omezení a výčitek! Na tomto skvělém višňovém dortu si pochutnají úplně všichni – a je jedno, jestli vyznáváte veganský způsob stravování nebo patříte mezi celiaky či osoby držící bezlaktózovou dietu.

Veganství: Co to znamená a jak na něj?

Veganství: Co to znamená a jak na něj?

Veganství se stává stále populárnějším způsobem stravování i životního stylu. Nejde však jen o výběr potravin, ale o komplexní filozofii, která se snaží minimalizovat utrpení zvířat a dopad na životní prostředí.

Bezlepkové marokánky

Bezlepkové marokánky

Máte rádi marokánky? My také! Proto jsme se rozhodli s vámi sdílet recept na jejich možná netradiční verzi – bez lepku a bez přidaného cukru.

Co je ořechová mouka a hlavní druhy

Co je ořechová mouka a hlavní druhy

Vyzkoušejte oříškovou alternativu běžných pšeničných mouk a užijte si jejich jedinečnou chuť a jemnost. Díky nim může sezóna zdravého pečení a nekonečného mlsání trvat vlastně nepřetržitě, nejen na Vánoce nebo Velikonoce.

TOP 5 účinků kombuchy na naše zdraví

TOP 5 účinků kombuchy na naše zdraví

Zázračný nápoj, který stále častěji dobývá kuchyně vyznavačů zdravého životního stylu i pulty supermarketů. Není však kombucha jako kombucha. A co vlastně kombucha je? Všechno si podrobně vysvětlíme v následujícím článku.

Bezlepková pistáciová roláda

Bezlepková pistáciová roláda

Pojďte si společně s námi vyrobit vynikající pistáciovou roládu s lyofilizovanými malinami. Pustit se do ní mohou i celiaci, protože se peče z bezlepkové pistáciové mouky.

Kurkuma latte

Kurkuma latte

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kurkuma latte nebo-li zlaté mléko, které zahřeje a posílí vaši imunitu.

Arašídový dort

Arašídový dort

Na tomhle dortu si pochutnáte vy i celé vaše široké okolí – když na něj ovšem zbyde. Kombinaci arašídů a čokolády totiž odolá jen málokdo. Navíc si arašídový dort připravíte během chvíle.

Pistáciový chlebíček

Pistáciový chlebíček

Takový banánový chlebíček určitě znáte všichni. Co ale tentokrát vyzkoušet pistáciový? S bílou čokoládou, borůvkami a domácím pistáciovým krémem se promění v neodolatelnou dobrotu.

Jahodové kostky

Jahodové kostky

Lahodný koláč ze špaldové mouky s vrstvou sladkého pudinku a jahod potěší každého milovníka ovocných chutí.

Letní bowl s tuňákem

Letní bowl s tuňákem

Léto je ideální čas na lehká a svěží jídla, která nás nejen zasytí, ale také osvěží. Jako třeba náš letní bowl s tuňákem Calvo.

Mangový drink

Mangový drink

Osvěžující mangový drink přímo voní létem! Jeho příprava vám zabere doslova pár vteřin, naopak radost z něho potrvá dlouho.

Kakao se prudce zdražuje

Kakao se prudce zdražuje

Možná jste v poslední době zaznamenali zprávy o tom, ze cena kakaa letí rychlým tempem nahoru. Následkem toho je zvyšování cen čokolády a dalších čokoládových dobrot. Co za tím stojí?

Zelené rizoto

Zelené rizoto

Každý rok se v období Velikonoc objeví zásadní otázka: Co vařit na Zelený čtvrtek? Zkuste experimentovat a vyzkoušejte zelené rizoto!

Mazanec se sušenými meruňkami

Mazanec se sušenými meruňkami

Velikonoce jsou doslova za dveřmi, proto je nejvyšší čas zamyslet se nad tím, jaké dobroty budou zdobit váš sváteční stůl. Zkuste letos vsadit na mazanec se sušenými meruňkami.

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Beránek na velikonoční stůl jednoznačně patří. Peče se z různých těst, my si dnes ukážeme recept, ve které mimo jiné figuruje také mandlová mouka.

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Základ pokrmu jménem pilaf tvoří rýže, která se většinou restuje na oleji s cibulí. My si dnes připravíme rýžový pilaf s rozinkami a mandlemi.

GRIZLY v novém kabátku, vlastně obalech

GRIZLY v novém kabátku, vlastně obalech

Už to chtělo změnu! Právě proto jsme GRIZLY dobroty začali postupně balit do zbrusu nových obalů. Kromě toho, že jsou opravdu krásné, mají také řadu dalších skvělých vlastností – jsou znovuuzavíratelné a pomáhají zachovat maximální kvalitu a čerstvost zabaleného produktu.

Božské mango

Božské mango

Mangu se přezdívá ovoce bohů a my nemůžeme jinak než souhlasit! Naše slaďoučké mango chutná opravdu božsky.

Recyklace krabic s Grizly

Recyklace krabic s Grizly

Zapojili jsme se do projektu Kam s ním a snažíme se tak snížit produkci odpadu. Přineste nám použité krabice a my je znovu použijeme.

RAW datlové tyčinky

RAW datlové tyčinky

Vyzkoušejte RAW datlové tyčinky, zaženou chuť na sladké a navíc zasytí! Jejich příprava zabere pár minut a výsledek stojí za to.

Burizonová hnízda

Burizonová hnízda

​Mandle v bílé čokoládě, co vypadají jako křepelčí vajíčka. To si na Velikonoce říká o vlastní speciální recept!

Velikonoční trhanec

Velikonoční trhanec

Připravte si na Škaredou středu tradiční velikonoční trhanec. V tento den by se měla podávat jídla chutná, ale ne příliš pohledná, proto se lívanec trhá. 

Tvarohové makovky

Tvarohové makovky

Malé tvarohové bochánky si vychutnejte ke kávě, čaji. Můžete potřít džemem, máslem. Jsou vhodné i na slano.

Na rostlinné vlně - snídaně nejen pro vegany

Na rostlinné vlně - snídaně nejen pro vegany

Veganská snídaně by měla obsahovat důležité živiny, včetně vitamínů a minerálů. Zjistěte, jak si ráno pochutnat jako králové, ale zároveň neošidit organismus. Přinášíme zdravé tipy, které vám vykouzlí úsměv na tváři.  Zapojte luštěniny Bez bílkovin ani ránu. Nemusí to být neustále samé tofu a další sójové produkty. Skvělým zdrojem proteinů jsou úplně obyčejné luštěniny. Králem je cizrnový hummus a královnou pomazánka z čočky, ale co takhle fazolové vafle! Že vás ještě ukrýt luštěniny do sladkých pokrmů nenapadlo? Pak je nejvyšší čas začít. Rostlinná mléka pro snídani se vším všudy Rostlinná mléka dodají snídaňovým kaším a smoothie nejen lepší chuť, ale i další živiny. Nejčastěji se setkáte s rostlinnými mléky z ořechů (třeba to mandlové, snadné na přípravu, a tak lahodné), které si navíc můžete vyrobit i sami doma.  Pokud vás však trápí alergie na ořechy, nezoufejte. Připravte si exotické mléko ze

Fazolové vafle

Fazolové vafle

Schovávání luštěnin a bílkovin do sladkostí je skvělý způsob jak začít den lahodou zdravou snídaní. V tomto případě ale nemusí jít jen o sladkost, tyhle vafle jsou totiž skvěle univerzální a můžete je podávat jak ve sladké, tak i ve slané verzi.

Domácí instantní kaše

Domácí instantní kaše

Potřebujete ráno vydatnou snídani, kterou zvládnete nachystat během chvilky a zároveň bude zdravá a chutná? V tom případě sáhněte po instantní kaši. Co když ale nechcete kupovat porcované kaše, které nejsou zrovna ekonomické ani ekologické? Připravte si vlastní! Velkou výhodou je, že bude přesně podle vašich představ - složení máte totiž plně pod kontrolou.   

Zaměřeno na vločky

Zaměřeno na vločky

Ovesné vločky zná každý, ale už jste zkoušeli vločky pohankové, amarantové či teffové? Podívejte se na náš přehled a vyberte si takové, které pro vás budou nejvhodnější.  

Jak na sladkou, ale zdravou snídani?

Jak na sladkou, ale zdravou snídani?

Dezert nebo snídaně? A co když je to obojí? Dopřejte si sladkou snídani, ze které nemusíte mít výčitky. Přinášíme vám jednoduché tipy, díky kterým bude vaše snídaně zdravější, výživnější a zasytí vás na delší dobu.

Perníková sakrajda

Perníková sakrajda

Vánoce bez perníčků, to nejsou Vánoce. Doporučuji vyzkoušet tento recept, který je velmi podobný, voní stejně, chutná jinak. Nejsou to sice perníčky, ale tento recept jim šlape na paty.

Zmrzlina z kešu oříšků

Zmrzlina z kešu oříšků

Podzimní počasí nás láká k pěkným procházkám barevným podzimem, to však nebrání si doma připravit něco sladkého, zdravého, i když studeného až mrazívého.

Čokoládové GRIZLY brownies

Čokoládové GRIZLY brownies

Brownies, to je vlastně čokoláda, po upečení skrývá hutné, tekuté čokoládové jádro. Zvládne ji nejen sníst, ale upéct doslova každý.

Veganská grizly granola

Veganská grizly granola

Připravte si lahodnou snídani ze surovin, které všechny bez problémů nakoupíte na jednom místě a vše připravíte za pár minut.

Cvičit doma, nebo venku?

Cvičit doma, nebo venku?

Nevíte, zda cvičit doma, nebo se raději vydat do posilovny a nechat si poradit? A co venkovní sportoviště? Zjistěte jaké jsou možnosti.

Běh v zimě

Běh v zimě

Uvažujete, že začnete s běháním? Zavřená sportoviště k tomu přímo vybízí, tak s tím pojďte začít.

Na Rostlinné vlně

Na Rostlinné vlně

Co všechno patří do veganského jídelníčku. A jak pestrou stravu mohou vegani mít. To vše i mnoho dalších zajímavostí se dočtete v novém článku.

Ondra Šenk a jeho den v GRIZLY

Ondra Šenk a jeho den v GRIZLY

Představujeme novou spolupráci s bikerem Ondrou skrze jeho perný den v GRIZLY. Ondra nám pomohl nachystat, zabalit a doručit pár zásilek. Práci si zpestřil akrobatickými kousky.

Matcha Cold Frappé

Matcha Cold Frappé

Vyzkoušejte letní osvěžení s Matcha tea BIO a připravte si během chvíle ledové frappé, které si můžete dochutit dle Vaší fantazie.

Semínkový chléb

Semínkový chléb

Připravili jsme si pro vás recept na vynikající domácí chléb, který je zdravý a plný semínek.

Plněná vaječná omeleta

Plněná vaječná omeleta

Tato omeleta je dostatečně výživná, takže nebudete potřebovat žádné pečivo. Můžou si ji dopřát i celiaci a přitom Vás zasytí na celé dopoledne.

Jáhlová kaše s ovocem

Jáhlová kaše s ovocem

Lahodná krémová kaše z jáhel je vydatnou snídaní, která vás zasytí na dlouhou dobu. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a obsahují spoustu minerálů a vitamínů. 

Vymazlený chia puding

Vymazlený chia puding

O chia semínkách se toho napsalo hodně a tak o jejich prospěšnosti nikdo nepochybuje. Víte ale, že jsou skvělou zásobárnou energie na celý den?

7 snídaní pro Vaše zdraví!

7 snídaní pro Vaše zdraví!

Snídaně je základ každého dne, to vědí všichni. Ale co pořád snídat? Inspirujte se naším jídelníčkem a vytvořte si s námi lahodné snídaně.

Podzimní buchta s jablky, tvarohem a pekanovými ořechy

Vůně jablek a skořice, křupnutí pekanového ořechu a jemná tvarohová náplň. To všechno tahle buchta má.

Vůně jablek a skořice, křupnutí pekanového ořechu a jemná tvarohová náplň, která zajistí porci bílkovin a nutriční vyváženost. To všechno tahle buchta má.

Na korpus budete potřebovat:
- 2 vejce
- 50 g třtinového cukru
- 50 g špaldové mouky, 50 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 1/2 kypřicího prášku, skořice
- jablko

Tvarohovou vrstvu připravíte z:
- 250 g tvarohu (vanička)
- 1 vejce
- 1/2 balení (19g) vanilkového pudinku, 1 vanilkového cukru
- špetky mleté vanilky, nebo semínek vanilkového lusku (lze vynechat)

POSTUP

  1. 2 vejce rozdělíme na bílky a žloutky
  2. Z bílků vyšleháme sníh
  3. Jablko očistíme a nakrájíme na kostičky
  4. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, mléko, kypřicí prášek, skořici, nakrájené jablko a zamícháme
  5. Nakonec přimícháme sníh
  6. Hotové těsto nalijeme do formy
  7. Na tvarohovou vrstvu smícháme tvaroh, vejce, pudink, vanilkový cukr a vanilku
  8. Tvarohový krém přidáme po lžících na těsto
  9. Nakonec přidáme pekanové ořechy
  10. Pečeme 30 min. na 180 stupňů
Ingredience

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!